Ajankohtaista/ News

Lomakauden ajan 1.7. - 8.8.2022 rajapinnalle tarjoamamme käyttöönoton tuki on tauolla.

Voit tutustua käyttöönoton vaiheisiin ja toimijan velvollisuuksiin wikissämme täällä:

Toivotamme aurinkoista kesää!

Kiinnostaisiko sinua saada liikennöimäsi vesireittiliikenteen lippuja jälleenmyyntiin muille toimijoille? Tai olisitko matkailukohteena, museona, matkailualan yrittäjänä tai liikkumispalveluiden tarjoajana kiinnostunut tuomaan aikataulutetun vesireittiliikenteen liput osaksi tuotevalikoimaasi?

Maritime MaaS -rajapintamme auttaa sinua näissä tavoitteissa: rajapintamme kautta saat rajapinnassa olevat vesireittiliikenteen lipputuotteet myyntiin omaan myyntikanavaasi, osaksi omia tuotepakettejasi tai tarjoamaasi matkaketjuvalikoimaa.

Rajapinnassa ovat tarjolla yksittäiset vesireittiliikenteen liput, ja niistä kaikki liikennöitsijän lipputuotteestaan tarjoamat  hintaryhmät. Ryhmävarausten tukea rajapinnassamme ei ole.

Rajapinnan käyttöönotto edellyttää kummaltakin osapuolelta lippujärjestelmää/digitaalista myyntikanavaa ja maksujärjestelmää, sekä liikennöitsijän ja jälleenmyyjän välille solmittavaa jälleenmyyntisopimusta. Meillä on tarjota sopimuspohja sovellettavaksi, jos omaa ei tähän hätään ole.

Meiltä saat tukea myös itse rajapinnan käyttöönottoon. Tutustu käyttöönoton prosessiin, lisätietoa tämän wikin kohdassa Käyttö.

Ole yhteydessä, jos näet tässä sauman yhteistyölle!

Vesiliikenteen MaaS -hankkeen vuoden 2021 hankekauden päätöstilaisuus järjestetään keskiviikkona 8.12.2021 etänä kello 10-12.

Esittelemme tilaisuudessa hankkeen tavoitteet, tuotokset ja luomme katseen ensi kauteen 2022.

Olette tervetulleita mukaan, kutsun saa lähettämällä viestin projektipäällikkö Helmi Tuorille osoitteeseen helmi.tuori(at)forumvirium.fi.

Ohessa alustuksena aiheeseen liittyvä blogipostaus (FVH Medium): https://medium.com/@forumvirium?p=9c413e380800

Maritime MaaS -yhteydenottokanavan: maritime-maas-support (at) forumvirium.fi seurannassa on kesätauko 1.7. - 3.8.2021. Tauon aikana viestejä ei käsitellä, palaamme yhteydenottoihinne heti kesätauon jälkeen.

The support channel for Maritime MaaS take-in-use: maritime-maas-support (at) forumvirium.fi is on summer break between 1.7. - 3.8.2021. During this time messages are not processed, but we will get back to you straight after the summer break.

Have a sunny summer, oikein aurinkoista kesää toivottaen

Maritime MaaS -hanketiimi/project team

12.5.2021

Vesiliikenteen MaaS -hanke on saattanut päätökseen hankeen ensimmäisen työosuuden, vesireittiliikenteen lipunmyyntirajapinnan.

Voit tutustua rajapintamme tekniseen dokumentaatioon täällä:

Maritime MaaS API - tekninen dokumentaatio

Rajapinnan integraatiotestaukset tehdään viikolla 20, jonka jälkeen myös ensimmäiset lipputuotteet ovat rajapinnassa saatavilla.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja kysymyksiä toteutukseen liittyen, kerrytämme havaintojenne pohjalta toteutuksen roadmapia.

Yhteystiedot

Helmi Tuori
projektipäällikkö, Vesiliikenteen MaaS -hanke
helmi.tuori(at)forumvirium.fi

Käyttöönoton tekniset kysymykset pyydämme osoitteeseen:
maritime-maas-support(at)forumvirium.fi

Vesiliikenteen MaaS -hanke - Maritime MaaS project
Marite MaaS API documentation 2021-2022
Forum Virium Helsinki & City of Helsinki